Pågående hälsoprojekt med fokus på epilepsi hos Brittisk korthår

Brittsällskapet hjälper till att informera om ett pågående hälsoprojekt med fokus på epilepsi hos Brittisk korthår

Under hösten 2017 kommer ett forskningsprojekt att starta med fokus på epilepsi hos brittisk korthår. Målet med projektet är att ta reda på hur många katter av rasen brittisk korthår som drabbas av sjukdomen och hur epileptiska krampanfall vanligen yttrar sig inom rasen. Det är av stor vikt att ta reda på mer om epilepsi hos katter då det finns begränsad information om sjukdomen i nuläget.

Många liknande undersökningar har gjorts på olika hundraser. Informationen man fått fram genom dessa undersökningar har lett till att kunskapen om epilepsi på hund ökat betydligt. Detta har bidragit till att vi veterinärer kan ge bättre information om sjukdomen till djurägare med drabbade djur. Mer kunskap är också en förutsättning för framgångsrik behandling av epilepsi.

Inom kort kommer du som har en brittisk korthår född 1/1 2006- 31/5 2016 att bli kontaktad via e-post för att svara på en enkätstudie. Om du äger en brittisk korthår född 1/1 2006 – 31/5 2016 och inte har fått något e-postmeddelande före 15/9 2017 och får du gärna kontakta mig så skickar jag dig en enkät.

Det är viktigt att så många som möjligt svarar på enkäten för att resultatet av undersökningen ska bli så rättvisande som möjligt. Det är lika viktigt att kattägare som har katter som inte uppvisar krampanfall svarar på enkäten som de som har krampanfall.

Om du har några frågor om projektet är du välkommen att kontakta mig via e-post: marianne.tenger@anicura.se

Med vänlig hälsning,

Marianne Tenger

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Brittsällskapet i samarbete med Kattliv

© Brittsällskapet 2016