Fodervärd sökes

OBS! BrS ansvarar inte för de enskilda överenskommelserna mellan fodervärd och uppfödare OBS!

Läs mer längst ned på sidan vad man bör tänka på.


 

FODERVÄRD SÖKES:

Isa behöver ett nytt hem!
Jag söker nu en fodervärd till min hona Isla Luludi*PL
M: Miss Molly Luludi*PL
P: Wannabe Hero Luludi*PL
Född 2019-10-27
Ras: Brittiskt korthår
Färg: Blå (BSH a)
Hon trivs inte i en grupp med flera fertila katter så det bästa för henne är att bo ensam.
Isa har tidigare haft 2 kullar och är en jätteduktig mamma. Jag söker nu en fodervärd där hon kan få sina sista kullar innan hon blir pensionär.

Som fodervärd bor katten hos dig men ägs av mig. Att vara fodervärd innebär ett nära samarbete mellan mig som ägare och dig som fodervärd, under en bestämd tidsperiod. Att bli fodervärd är att bli en del i mitt team.

I det nya hemmet får det inte finnas andra katter. Katten ska vara innekatt, helst med tillgång till nätad balkong, altan eller rastgård. Som fodervärd till en hona förväntas ungarna födas och växa upp i ditt hem. Inga små barn finns i hemmet, äldre barn och tonåringar är okej.

Som fodervärd står du för dagliga kostnader, som mat, sand och leksaker. Jag står för försäkring och för samtliga kostnader kring avel och ev. utställnings-kostnader, hälsotester som rör uppfödning.

SE*Nínim's finns i Västerås och en fodervärd ska bo max 40 min från Västerås.
SVERAKs avtal kommer att användas.

För kontakt och mer info:
Www.ninims.se
ninims@ninims.se

 


Att tänka på innan man skriver på ett fodervärdsavtal. 

En foderkatt är inte en gratiskatt utan man betalar sin katt med arbetsinsats istället för pengar. Att vara fodervärd kan innebära en hel del jobb. Katten flyttar hem till fodervärden men uppfödaren fortsätter att stå som ägare och har avelsrätt. Först efter X antal kullar eller senast när avtalad tidsperiod går ut, om avtalade kullar inte tas, övergår katten i fodervärdens ägo.

Att vara fodervärd innebär en hel del förpliktelser men även många rättigheter.

Det är mycket viktigt att skriva ett fodervärdsavtal (SVERAK-registrerade uppfödare är skyldiga att använda SVERAKs avtal). Gå noga igenom avtalet innan påskrift och diskutera de olika punkternas innebörd så båda parter är medvetna om vad vad man förbinder sig till. 

Det är även viktigt att på förhand vara helt överens om hur kniviga situationer som kan uppstå ska lösas, samt att ha detta nerskrivet på papper. Sådant man är överens om men som ej finns plats för på foderavtalet bör man därför skriva ned på separat papper. Detta skapar en grundläggande trygghet för både uppfödare och fodervärd.

Obserera att det inte är tillåtet för SVERAK-uppfödare att ett sådant separat avtal på något sätt skriver bort formuleringar, eller tvingar på ett större ansvar på fodervärden, än vad som är formulerat SVERAKs avtal.

Som fodervärd ska du aldrig skriva på ett avtal som inte känns bra eller rimligt!  

 

 

/brstass.jpg

I samarbete med         

/196574409_213795430579105_3860879608519943880_n.jpg

 

            /logo1.png

 

 

/banner-rc-250x115px.gif

 

Facebook

Nyhetsbrev

brittsallskapet@gmail.com